Μπορεί το αδύνατο να γίνει δυνατό?

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, αποφάσισα να ενεργοποιηθώ πολιτικά, συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου, με την «Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό» των Βύρων Πολύδωρα, Χρήστου Ζώη και Νίκου Νικολόπουλου.

Η απόφασή μου αυτή λήφθηκε μετά από ώριμη σκέψη, βλέποντας τα όσα παράλογα συμβαίνουν γύρω μας, ανθρώπους που ήξερα να δίνουν τέλος στη ζωή τους, σοβαρούς επιχειρηματίες που συνεργαζόμουν για χρόνια, να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, τα παιδιά μας να αναζητάνε εργασία στο εξωτερικό, την αντιμετώπιση των συνεργατών μου στα ταξίδια μου στο εξωτερικό, μικρά παιδιά να πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις των μαγγαλιών, συνάνθρωποί μας μην είναι σε θέση να εισαχθούν σε νοσοκομείο, συνταξιούχους, οι οποίοι παρ’ ότι εργαστηκαν πολύ σκληρά μια ολόκληρη ζωή, έφτασαν στο σημείο να επαιτούν για να καταφέρουν να βγάλουν το μήνα και άλλα πολλά περιστατικά, που παρόμοια είμαι σίγουρος ότι και εσείς έχετε βιώσει, με έκαναν να κάταλάβω, ότι μας περιμένουν, ακόμα χειρότερες μέρες και ακόμα πιο κρύες και μαύρες νύχτες.

Δύο-τρείς απανωτές ατάκες του Μανώλη και κάποιων άλλων φίλων και συμμαθητών, στην τελευταία μας συνάντηση, με αφύπνισαν : «Ως πότε θα αφήνουμε την τύχη μας στους άλλους ? Αν όχι τώρα… Πότε ?  Γιατί όχι εμείς, επειδή δεν κρατάμε από τζάκι ? Δεν έχουμε πολιτικό λόγο ? Δεν βιώνουμε τα προβλήματα της κρίσης εμείς?». Επεφταν απανωτά, σαν σκαμπίλια στα μάγουλά μου.

Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ, χωρίς να με ενδιαφέρει και πολύ, αν θα εκλεγώ ή όχι. Εσείς που με γνωρίζετε άλλωστε, ξέρετε ότι ποτέ δεν θα με ενδιέφερε, «μια καρέκλα». Φαντάζει αδύνατο, αλλά θα το παλέψω. Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό, με έχει διδάξει, ότι πάντα υπάρχει περίπτωση, το αδύνατο να γίνει δυνατό.

Αυτό που θέλω όμως και το λέω με σιγουριά, είναι να μπορώ να κοιτάω αύριο τα παιδιά μου, αλλά και εσάς στα μάτια και να είμαι σε θέση να μπορώ να πω, ότι αν μη τι άλλο προσπάθησα.

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς, το «budget» μου, είναι ελάχιστο για τον αγώνα που έχω ήδη ξεκινήσει.

Κάποια σκοτεινά συμφέροντα, όπως έχω πληροφορηθεί, έχουν αποκλείσει από τα Μ.Μ.Ε. την «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ»  που συμμετέχω, που σημαίνει ότι τουλάχιστον από τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης και τις εφημερίδες με σοβαρή κυκλοφορία, δεν πρόκειται να προβληθώ. Πληρωμένη καταχώρηση στον Τύπο δεν πρόκειται να υπάρξει, για εκλογικό γραφείο…  γελάω και που το αναφέρω.  Μαζικά emails, δεν προτίθεμαι να αποστείλλω για λόγους δεοντολογίας. Περιοδείες στα καφενεία δεν θα κάνω, δεν είμαι άλλωστε πολιτικός, για να προσεγγίζω με ευκολία αγνώστους και να «επαιτώ» την ψήφο τους. Επώνυμος δεν τυγχάνω, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να με προσεγγίσει κάποιος δημοσιογράφος όχι μόνο «μεγαλόσχημος», αλλά ούτε «μαθητευόμενος», έτσι ρε αδερφέ, για προπόνηση … Πόσους θα ενδιέφερε άλλωστε ?

Αυτό που μένει λοιπόν, είναι τα Social Media και εσείς. Χρειάζομαι τη στήριξή σας. Κάποιοι θα με ψηφίστε κάποιοι ίσως όχι. Κάποιοι θα μιλήσετε για εμένα και θα παροτρύνετε και κάποιους άλλους να με ψηφίσουν, και κάποιοι ίσως και όχι. Δεν πρόκειται να ζητήσω το λόγο, από κανέναν. Ζητάω όμως από όλους εσάς, που με γνωρίζετε, είτε με ψηφίσετε είτε όχι, να με βοηθήσετε κάνοντας «κοινοποίηση» ή έστω «like» (τα έμαθα και αυτά…), στις ανακοινώσεις μου στα social media.

Φιλοι μου, μόνο με τη δική σας βοήθειά, υπάρχει περίπτωση το αδύνατο να γίνει δυνατό.

Νίκος Σπανός.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>