Δημήτρης Καλαμάτας – Μαυρίκος

Δημήτρης Καλαμάτας-Μαυρίκος

Δημήτρης Καλαμάτας-Μαυρίκος – Προεδρος της Ενωσης Παραπληγικών Λαμίας

Αγαπητέ φίλε,

σε αυτό το «ταξίδι» της υποψηφιότητάς μου έχω μέχρι σήμερα συναντήσει, γνωρίσει και συζητήσει με αρκετούς αξιόλογους και αγνούς ανθρώπους. Κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα σας μεταφέρω ορισμένα από αυτά τα βιώματά μου, όχι από αυταρέσκεια, αλλά γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι είναι υποχρέωση αυτού που πολιτεύεται να προσπαθεί να κατανοεί και να “κοινωνεί” τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης, ώστε να επιχειρεί αποτελεσματικά να δίνει λύσεις.

Σήμερα θα σας μεταφέρω μια εντελώς τυχαία γνωριμία μου, με ένα συνάνθρωπό μας και συντοπίτη μου, από τη γεννέτειρά μου Λαμία, που ομολογώ ότι με συγκλόνισε.

Με συγκλόνισε γιατί ενώ ο ίδιος είναι παραπληγικός και αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, έχει επιλέξει όχι μόνο να αγωνίζεται και να πορεύεται, αλλά και να βρίσκει τρόπους να βοηθάει και άλλους συνανθρώπους του, καλύπτοντας μάλιστα “κενά” της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Αυτός, φίλε μου, είναι ο Δημήτρηs Καλαμάταs– Mαυρίκοs, ένας ελεύθερος επαγγελματίας και Πρόεδροs της Ένωσης Παραπληγικών Λαμίαs. Μιλήσαμε αρκετά για τα προβλήματα των παραπληγικών – στα οποία θα εστιάσω στο εγγύς μέλλον – τα οποία τόσο οι πολιτικοί, αλλά και όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, θα πρέπει να φροντίσουμε να τα μειώσουμε ή και να τα εξαλείψουμε.

Σήμερα, όμως, θέλω να αναφερθώ στους τρόπους που έχει “ανακαλύψει” για να μπορεί να βοηθάει τον συνάνθρωπό του. Οι σακκούλεs στη φωτογραφία περιέχουν πλαστικά καπάκια, τα οποία μαζεύουν τα παιδιά της γειτονιάς, που τον γνωρίζουν και τον αγαπάνε. Ο Δημήτρης, λοιπόν, αυτά τα καπάκια τα προωθεί για ανακύκλωση και τα χρήματα που μαζεύει, τα χρησιμοποιεί για να αγοράζει φάρμακα και αναπηρικά αμαξίδια τα οποία προσφέρει σε παραπληγικούς. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει στο χώρο των γραφείων του συλλόγου ένα “Κοινωνικό Παντοπωλείο”, μέσω του οποίου προσφέρει τρόφιμα σε περίπου 80 φτωχέs οικογένειες.

Έμαθα με χαρά, ότι η κίνησή του αυτή έχει γίνει γνωστή σε κάποιους κύκλους και τελευταία του στέλνουν βοήθεια από όλη την Ελλάδα.

Η γνωριμία μου με το Δημήτρη, είναι για μένα μεγάλη τιμή και με έκανε να νιώσω ευτυχής που πήρα την απόφαση να κάνω αυτό το “πολιτικό ταξίδι”. Με ώθησε να σκεφθώ ότι εφόσον η προσπάθειά μου ευδοκιμήσει και εκλεγώ, δεν θα πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνώ το ρηθέν από τον Πρωταγόρα «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος», καθιστώντας επίκεντρο των προσπαθειών μου τις ανάγκες των συμπολιτών μου και δη των πασχόντων.

Σαν απλός ΠΟΛΙΤΗΣ, “επέλεξα” να “γνωστοποιήσω” αυτή την προσπάθεια για να “παρακινήσω” και εσάς τους φίλους μου, να στηρίξετε την προσπάθεια του Δημήτρη, με όποιο  τρόπο μπορεί ο καθείς.

Οφείλουμε πλέον να ενεργούμε μαζικά, συντονισμένα και κυρίως συνειδητά. 

Με απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση,

Νίκος Σπανός

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>