Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι…

16 χρονος νεκρός από ασιτία στο κέντρο της Αθήνας

16 χρονος νεκρός από ασιτία στο κέντρο της Αθήνας

Επειδή κάποιοι φίλοι, μου λένε ότι λαϊκίζω και ότι δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση, όπως την περιγράφω, αποφάσισα να μεταφέρω ένα τραγικό περιστατικό που το είχα μάθει πριν περίπου έξη μήνες μέσω του fb και με είχε συγκλονίσει. Που ακόμα και σήμερα μισό χρόνο μετά, δεν έχω καταφέρει να το “χωνέψω”.

Είχα κρατήσει το post, στις φωτογραφίες μου, για να μου θυμίζει, όχι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και την “εκκωφαντική σιωπή” των ελεγχόμενων και φιμωμένων Μ.Μ.Ε.

Ούτε αυτό το συμβάν, αλλά ούτε και πολλά άλλα συμβάντα τα οποία μαθαίνονται σε ένα πολύ στενό κύκλο και φτάνουν σαν “απίστευτες” φήμες στα αυτιά μας… Μόνο ορισμένα blogs είχαν αναφερθεί στο γεγονός.

Ειχε γράψει λοιπόν ο χρήστης ένα post, που με δωρική λιτότητα, τα λέει όλα:

“Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.

Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ένα παλικάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.  Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες.

Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο.

Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.

Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας.

Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μετσπολεμικά, οι έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμό…”

…και αναρωτιέμαι, εγώ λαϊκίζω ή μήπως κάποιοι απ΄εμάς ζούν στον “όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο” που μας χτίζει η κυβέρνηση και η τηλεόραση;

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια άτομα σαν τον Δημήτρη και μας δείχνουν το δρόμο…

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάποιο άλλο σχόλιο.

To παραπάνω post,τα είπε και τα έδειξε όλα…

Με οργή και αγανάκτηση

Νίκος Σπανός
Ενεργός Πολίτης  – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την “Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό”

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>